Пошук по сайту

Творчі колективи парафії св. Йосафата із Червонограда дали концерт у Польщі

30 квітня та 1 травня 2012 року, художні колективи церкви св. Йосафата з м. Червонограда побували з концертною програмою у Польщі. У містечку Нароль Підкарпатського воєводства відбулася щорічна урочистість з нагоди «Нарольської маївки», в якій беруть участь художні колективи з різних країн Європи.

Дитячий ансамбль бандуристів, вокальний квартет священиків, тріо бандуристок та дитячий хор парафії св. Йосафата під керівництвом п. Оксани Гейко, представляли Україну. Розпочалися святкування конференцією, де слово мали: відомий історик Володимир Осадчий, священик Роман Бегей з м. Луцька та інші.

По завершенні конференції розпочався концерт. Глядачі мали можливість слухати духовну музику світових класиків Веделя, Бортнянського, Азієва у виконанні дитячого хору, стародавній кант «Агне Партене» і інші пісні із репертуару вокального квартету священиків; ознайомитися із українською класикою та народною піснею у виконанні тріо бандуристок та дитячого ансамблю бандуристів.

Можна було зауважити як цікавістю засвітилися очі глядачів, коли зазвучали пісні у супроводі бандури. Годинний концерт пройшов на одному подиху. Гучні оплески, які довго не вщухали, були доказом того, що виступ вдався. На завершення всі колективи парафії Св. Йосафата в подяку за гарну гостинність і прийом, разом заспівали традиційне українське «Многая літа».

Всі були надзвичайно задоволені, та найбільше раділи діти, що у них така вдячна публіка, адже це їхній перший творчий візит за кордон.

п. Володимир Ханас – червоноградець, музикант, який працює у Варшаві був ініціатором цієї поїздки і поклопотався, що саме колективи із парафії св. Йосафата були запрошені на ці заходи.

Повідомив о. Роман Сковрон
священик парафії св. Йосафата

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336