Пошук по сайту

Веселі канікули у Добросині

Цими днями закінчилось навчання у Катехитичній школі ім. о. Теодора Зради, при храмі Воздвиження Чесного Хреста Господнього у с. Добросин Рава-Руського деканату. Впродовж навчального року діти пізнавали катехизмові правди з уст о. Богдана – настоятеля храму та сестри Мар’яни – Згромадження Святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії.

Щоб закріпити пройдений матеріал і отримати відпочинок належний для літньої пори – було розпочато тижневі «Веселі канікули з Богом» для дітей віком від 7 до 13 років. Священику допомагали аніматори із УКУ, які були спрямовані Катехитичною комісією Сокальсько-Жовківської єпархії.

Цей рік Св. Тайн – тому-то їм і було присвячено певні заняття щодня. Діти провадили спільну молитву, вчились ділитись і допомагати один одному, працювали в групах і мали командні змагання, подружились між собою та аніматорами. Кожна перекуска проходила, подібно як і у біблійні часи, на траві, де всі разом молились і дякували Богові за дари. День був насичений іграми, вікторинами, забавляннями, переглядом мультфільмів у Просвіті на великому екрані. Щоденно діти вигукували гасло та наспівували гімн табору. За цей час навіть найнеслухняші зрозуміли, що потрібно бути кращими і брались активно допомагати аніматорам. На завершення кожен із учасників табору приготував один одному подарунки зроблені своїми руками. Також діти отримували бонуси-цукерки за правильні відповіді у вікторинах. В останній день табору діти вложили в повітряні кульки свої прохання-побажання і відпустили в небо.

А наскільки радісною була для дітей зустріч із вболівальниками-фанами із Німеччини, які проїжджаючи селом, не змогли оминути наш чудовий храм і такої радісної гомінкої дітвори. Вони розвеселили дітей грою на барабанах, трубах, покидали м’яча, а також пограли різні руханки. Спілкування відбувалось мовою жестів і рухів, і тільки прихід священика зумів налагодити мовний діалог між Україною і Німеччиною. Всім було радісно і весело. Після спільної світлини гості попрямували у Польщу.

Понеділок наступного тижня розпочався тим, що діти прийшли до священика і просили продовження табору.

Повідомила Оксана Цюпка

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336