Пошук по сайту

«Дякую за дар життя», – гасло канікул у Звертові

«Дякую за дар життя», - саме під таким гаслом проходили цьогорічні «Веселі Канікули з Богом» у с. Звертів Дублянського деканату, що тривали з 9 до 14 липня. Метою табору було прищепити в дітях любов до молитви, закласти в них зерно Катехизму Української Греко-Католицької Церкви, навчити дітей бути дружніми, показати їм, що проводити час з Богом є весело і корисно.

Цікаво вибрана й головна тема – Святі Таїнства, про які кожен день пояснювалося дітям на катехизації, підживлюючи набуті знання читанням Святого Письма.

У таборі взяли участь 28 дітей віком від 3 до 13 років. Часу нудьгувати не було, адже діти мали змістовну, цікаву та насичену програму щодня. Кожен новий день розпочинався у парафіяльному храмі св. Симеона Богоприємця Молебнем до Пресвятої Богородиці, який всі присутні діти співали спільно зі священиком.

Цьогоріч парафія с. Звертів, завдяки вишколу аніматорів, що провадився у м. Дубляни, стараннями о. Петра Верхоляка, отримала й свого молодого, перспективного парафіяльного аніматора – Ірину Недомірко, майбутнього педагога.

Руханки, спів пісень, веселі, жваві банси, цікаві гуртки і звичайно духовна пожива – читання Святого Письма, – такий насичений розпорядок був щоразу, а в кінці дня після спільної молитви та благословення священика діти неохоче розходилися своїми домівками. А на завершення Веселих Канікул 14 липня була відслужена Свята Літургія за участі парафіян, на якій близько 50 дітей і дорослих приступили до Святих Таїнств Покаяння та Євхаристії. Опісля в сільському будинку культури діти поставили три підготовлені на Веселих Канікулах вистави: «Діалог Отче Наш», «Щоденник ненародженої дитини» та виставу-пантоміму «Твоє серце щасливе з Богом».

За відгуками дітей можна зробити висновок, що час вони провели корисно, цікаво, весело та приємно. Вони зрозуміли, що Бог є дуже близько до нас, що Бог не є недосяжним, що Він любить нас і чекає на подяку від нас.

Після вистав учасники канікул вирушили на Всеукраїнську Марійську Прощу до Зарваниці. Цікаво й те, що з парафіянами їхали 25 прочан із вадами слуху, серед яких душпастирює священик Любомир Мостовий, настоятель парафії с. Звертів.

Повідомили парафіяни с. Звертів

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336