Пошук по сайту

Дитячий хор із Червонограда виступав у Хорватії

З 7 по 14 серпня 2012 року дитячий хор церкви Св. Йосафата м. Червоноград мав можливість побувати в Хорватії (о. Хвар), де для дітей було організовано хоровий табір, концерт, молитву та відпочинок.

На запрошення української громади у Хорватії, хоровий колектив здійснив цікаву подорож. Ініціатором поїздки став п. Владо Корєшин – заступник голови української громади у Хорватії та голова українського культурно-просвітницького товариства «Україна» у м. Славонський Брод. Багато років підряд він організовує літні школи для дітей українських родин у Хорватії.

Виступ хору відбувся 10 серпня на центральній площі міста. Годинний концерт пройшов на одному подиху. Хорові твори переплетені із творами у супроводі бандури сприймалися гучними аплодисментами. Для глядачів, з яких чимало туристів із різних країн світу, родзинкою став невідомий для них інструмент – бандура. На концерті була присутня мер міста Джурджіца Планчич, яка склала нам подяку за чудовий концерт.

У неділю 12 серпня хор співав Святу літургію у церкві Св. Степана. Літургію відправляли о. Роман Сковрон – священик церкви Св. Йосафата і духовний провідник дитячого хору і о. Роман Ткачик – адміністратор парафії Св. Косми і Дем’яна с. Хоробрів. Перед Службою Божою всі мали можливість приступити до Св. Сповіді, а на Літургії прийняти Св. Причастя. Під час проповіді о. Роман Сковрон говорив про віру дітей і що її постійно потрібно підживлювати – молитвою, добрими ділами і прийняттям святих Тайн Сповіді і Євхаристії. На пам’ятку перебування у цьому містечку і храмі, місцевий священик подарував красиву ілюстровану книгу про церкви Старого Града.

В останній день учасники подорожі відвідали надзвичайно прекрасний Національний парк Хорватії «Плітвицькі озера».

Повідомила п. Оксана Гейко
художній керівник колективів парафії св. Йосафата

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336