Пошук по сайту

Молодь із Лопатина відвідала Святоуспенську Унівську лавру

30 серпня 2012 року учні Катехитичної школи імені блаженного Івана-Павла ІІ, що діє при храмі Успіння Пресвятої Богородиці в смт Лопатин відвідали Святоуспенську Унівську лавру.

З благословення отця-мітрата Богдана Левицького, учні Катехитичної школи, зокрема старша група – 57 дітей, перед початком навчального року вирушили на прощу до Унівської лаври. Там вони взяли участь у Божественній літургії, яку очолив о. Василь Ждан – директор Катехитичної школи. Також учасники прощі мали можливість приступити до Святих Таїнств Покаяння та Євхаристії у храмі блаженних священномучеників Климентія та Леонтія. Наприкінці Літургії отець Василь виголосив проповідь у якій побажав учням та студентам мудрості та наполегливості у навчанні. Літургію співав молодіжний хор, який діє вже майже рік у парафії смт Лопатин та налічує 40 учасників.

Після Літургії всі пішли до храму Успіння Пресвятої Богородиці, де знаходиться чудотворна ікона Богоматері. Учасники паломництва приступили до ікони, попросивши заступництва у Небесної Матері. Також мали можливість спільно із братією монастиря помолитись III та VI Часи. Після цього діти та молодь підходили до чудотворного джерела та черпали освяченої води. Потім піднялися на Чернечу гору до могили о. Василя Вороновського, який двічі проводив реколекції у смт Лопатин.

Після молитви у Святоуспенській Унівській лаврі молодь відвідали замок у с. Свірж. В кінці, організатор поїздки – о. Василь Ждан подякував «юним паломникам» та побажав їм ще раз успіхів у навчанні, мудрості, та щоб цю радість, яку вони отримали від поїздки розділили зі своїми батьками і друзями.

Повідомила парафіяльна молодь

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336