Пошук по сайту

День Бога Творця у парафії с. Сухота

В неділю 16 вересня 2012 року у парафі Зіслання Святого Духа с. Сухота Бродівського деканату святкували День Бога Творця.

Святкування розпочалися Божественною Літургією на якій було виголошено вдячність Господу за дари і створений світ, а також прохання про плекання відповідальності та любові людства до всього Божого створіння.

«Не можна казати, що любимо та поважаємо Бога і одночасно зневажливо ставитися до природи та довкілля. Хто правдиво любить Бога Творця, повинен любити і сотворений Ним світ», підкреслив на проповіді настоятель парафії о. Тарас Дзьоба.

Бюро Української Греко-католицької Церкви з питань екології долучилося до свята на парафії. Так глава бюро д-р Володимир Шеремета подарував нещодавно заснованій при парафії християнській бібліотеці ряд книг екологічної тематики.

Також з нагоди свята п. Олександр Римар пожертвував ялинки, які будуть посаджені поруч з церквою. Відтак на Різдвяні Свята громада урочисто вбиратиме саме ці ялинки і не рубатиме інших дерев.

Завершилося святкування Дня Бога Творця у парафії переглядом кінофільму «Дім», який демонструє нам красу планети і наслідки руйнувань, здійснені діяльністю людини, промисловим виробництвом, наслідками воєн, екологічних катастроф. Стрічка розкриває глядачу реальну ситуацію на планеті.

Повідомив о. Тарас Дзьоба

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336