Пошук по сайту

Учні Катехитичної школи вчилися наслідувати св. Миколая

Учні Катехитичної школи імені о. Кирила Селецького, що діє при Катедральному храмі в м. Сокалі, так описують про свою участь у святкуванні дня св. Миколая:

«Кожний день сповнений турбот... За ними не завжди помічаємо вбогих, голодних – зрештою, просто ближнього. Живемо у звичному ритмі, і нечасто чуємо фальшиві звуки музики. Рідко спадає на думку історія життя св. Миколая. Та надходить 19 грудня, і ми змінюємо ритм. Якщо звучать мінорні ноти, то це співчуття ближньому, а не собі. Коли ж лунає мажор, то радіємо, бо приємно жити для інших.

Декілька репетицій, думки перед сном про декорації, з феноменальною швидкістю вивчені слова сценарію, нашвидкуруч зшита завіса – і Миколай дотримує минулорічну обіцянку. Він знову приходить до учнів Катехитичної школи імені о. Кирила Селецького м. Сокаля. Та цього разу учасники організації «Українська молодь – Христові» стають неслухняним Петриком П’яточкіним, дівчинкою, яка наступила на хліб з однойменного мультфільму, чортом, який, сівши писати листа Чудотворцю, перемінюється на доброго. Зусиль небагато, а радіють усі. Діти в захопленні від театралізованої постановки, у здивуванні від Антипка, що важливо – з висновками щодо свого життя. Молодь щаслива, бо бачить ці щирі, усміхнені дитячі обличчя, ба більше – вручає їм подарунки.

Вже через декілька хвилин дарунки готують і діти Катехитичної школи. Вони знають про вчинки св. Миколая. Також, розуміють, що не всі мають можливість бачити батьків кожного ранку, прокидатися під теплою ковдрою, проте кожен потребує любові. Тому учні Катехитичної школи розмальовують пензлями та солодкими кремами символічне печиво у формі Миколая. За вилучені кошти придбають необхідні речі для дітей-сиріт, про яких піклуються сестри Згромадження св. Йосифа у с. Цеблів.

Такі акції не лише вчать милосердя, а й згуртовують людей – допомагають творити християнську спільноту.

Можна мріяти бути доброчинцем, чекаючи, поки почнеш заробляти достатньо грошей. Та є можливість наслідувати св. Миколая сьогодні – твори чудо кожного дня».

Оксана Загакайло,
УМХ м. Сокаль

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336