Пошук по сайту

Різдвяний концерт зібрав разом усю громаду села Забужжя

Розповідь про Різдвяне дійство у селі Забужжя Сокальського деканату:

«Люди радіють, спішать до церкви, щоб бути разом на священному дійстві. Бо прийшла до нас радість, прийшла надія, віра у краще майбутнє. Як і у всій великій Україні, у селі Забужжя люблять святкувати та колядувати. Прославляючи Христа ходять від хати до хати групи колядників, бажаючи господарям добра та здоров’я. А цього року сільська громада зібралася у народному домі села Забужжя, щоб взяти участь у Різдвяному дійстві, яке підготували для них дорослі та діти. Велика зала Народного дому ледь вмістила усіх бажаючих поглянути на святковий концерт. А подивитись було на що!

Розпочав святкове дійство парафіяльний хор церкви святого Архистратига Михаїла під керівництвом регента Мисюти Володимира. Щирі побажання, старовинні колядки, майстерно виконані хористами зворушували до сліз. Зал підхоплював колядки і виникло надзвичайне відчуття єдності та духовної близькості людей.

Згодом, глядачі мали можливість насолодитися чудовим співом вокального квартету священиків «Благословення», який вразив присутніх своїм виконанням колядок.

Та яке ж Різдвяне дійство без вертепу? Юні актори – учні Катехитичної школи св. Софії, що діє при парафії села Забужжя показали своїм землякам вертепне дійство на три дії. Їхня театралізована сценка була неймовірно захоплюючою і вражаючою. У виступі театралізовані моменти з музичними номерами були сплетені в один святковий вінок. Іноді відтворена історія народження Ісуса Христа чергувалася з пронизливими та зворушливими до сліз випадками з нашого життя. Вертеп просто вражав своєю щирістю. Виступ наймолодших учасників став окрасою свята, який дарував радість і тепло всім присутнім.

А завершив свято виконавець християнських пісень - Павло Савран, який подарував всім глядачам душевну теплоту та різдвяний настрій.

По завершенню концерту о. Йосип Скоробогатий теплими словами привітав учасників концерту та подякував за теплу атмосферу. Всім присутнім у залі було вручено пам’ятні листівки із найкращими побажаннями».

Олеся Врубель та Оля Коляда,
учні Катехитичної школи

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336