Пошук по сайту

Єднання колядою у Радехові

13 січня 2013 року переповнений зал Радехівської районної школи мистецтв охоче прийняв усіх бажаючих долучитися до святкового дійства під назвою «Просвіта колядує».

Вечір організували колектив школи мистецтв спільно з районною організацією Всеукраїнського товариства «Просвіта». Серед присутніх були митрофорний протопресвітер Радехівського деканату, член правління районного об’єднання товариства «Просвіта» о. Ярослав Михалюк, сотрудник церкви св. Миколая у Радехові о. Юрій Михалюк, настоятель церкви св. Дмитрія в с. Сабанівка, голова сільського осередку «Просвіти» о. Василь Прус, голова Радехівської районної організації Союзу Українок Надія Гось та лауреат Шевченківської премії, директор благодійного фонду ім. М. Шашкевича, заступник голови районного об’єднання «Просвіта» Йосиф Парубочий.

Ця подія стала надзвичайно важливою для кожного з учасників, адже коли, як не в часі Різдва Христового відбувається єднання душ, єднання усіх сердець.

Отець Ярослав Михалюк, котрий розпочав урочистості, допоміг присутнім налаштуватися на очікуване свято. Хор церкви Св. Дмитрія села Сабанівка виконав ряд величальних коляд. Та родзинкою їхнього виступу став все ж таки Різдвяний вертеп. До речі, цьому театралізованому дійству вже понад 60 років. Керівник хору Василь Познанський святковим віншуванням подякував організаторам і подарував пишний дідух на згадку про участь у спільній коляді.

Молодіжний хор продовжив тішити присутніх відомими і раніше не чуваними колядами. Керівник хору Марія Павко є педагогом школи мистецтв, а більшість учасників цього колективу свого часу були учнями школи та учасниками хору Марійської Дружини. Це не може не тішити, адже результат є, праця недаремна, вони продовжують робити те, чого їх навчали у мистецькій школі. Та все ж найприємнішим є те, що тепер у школі на різних відділах навчаються і діти учасників Молодіжного хору.

Шквал оплесків отримав і жіночий вокальний ансамбль «Елегія». Голос коляди лунав велично і дзвінко, а емоції слухачів були помітними з перших же акордів. Тепло публіка зустріла і Народний учительський хор «Просвіта».

«Бог Предвічний народився», саме цією стародавньою колядою усі учасники великого свята поєднались біля шопки в багатоголоссі, а досвідчені віншувальники дарували усім щирі побажання в Новому році.

Повідомив Михайло Сухар

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336