Пошук по сайту

«Бог. Україна. Шевченко», - парафіяльне свято у Червонограді

У неділю, 17 березня 2013 року, в актовій залі церкви св. Йосафата м. Червонограда відбулося свято під гаслом «Бог. Україна. Шевченко».

Розпочався концерт молитвою «Отче наш» у виконанні молодіжного хору та всіх присутніх. На прославу Господа Бога прозвучали пісні на твори поета, а також пісні інших авторів.

У концертній програмі виступили молодіжний хор парафії св. Йосафата, ансамбль бандуристів, дитячий колектив «Кришталеві дзвіночки» і також були сольні номери. Музичні твори органічно поєднувались з поетичним словом у виконанні наймолодших парафіян.

Концерт став символічним заключним акордом зимового циклу свят. Переповнену залу, у якій, як вже водиться, і яблуку було ніде впасти, привітали отець Роман Сковрон та художній керівник колективів храму п. Оксана Гейко. Зокрема, о. Роман зазначив, що ціль святкування – долучитись до відзначення 199 річниці з дня народження Т. Г. Шевченка, щоб подарувати всім радість.

Так як дійство проходило у Прощену неділю, то всі присутні мали нагоду ще раз згадати, що варто зробити гарний крок - перепросити один в одного, і з чистим серцем розпочати Великий Піст.

Пані Оксана Гейко слушно зазначила, що Тараса Шевченка називають біблістом. У своїх творах він часто звертається до Бога, закликає до молитви, до любові. Шевченко не нарікає на свою долю, а благословить її і молиться до Ісуса.

Спів «Кришталевих дзвіночків» завжди звучить як подих свіжого вітерця, як теплі промінчики весняного сонечка, сповнений радості, молодої енергії. А пісня «Я краплинка Твоя Господи» (солістка Софійка Андрейчук) прозвучала як гімн Господу.

Всі були надзвичайно задоволені і надовго у своїх серцях залишили прекрасний і мелодійний спів.

Повідомила п. Ольга Черненко

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336