Пошук по сайту

Молодіжний парафіяльний хор із Червонограда виступив у Парижі

З 24 по 30 березня 2013 року молодіжний хор церкви св. Йосафата м. Червонограда здійснив мандрівку до Франції, де 28 березня взяв участь у музичному дитячому фестивалі «Дитяче сяйво над Парижем 2013».

Понад триста учасників з України, Росії, Казахстану, Франції та інших країн демонстрували своє мистецтво. Учасників фестивального дійства прибуло так багато, що фестиваль в Парижі проводився в двох залах: в Інформаційно-культурному центрі Посольства України у Франції, а також в одному з концертних залів 15-го округу Парижу.

Молоді хористи виступали в залі Інформаційно-культурного центру Посольства України. Три твори, які були у програмі виступу сприймалися бурхливими оплесками. Хоровий твір «Вечері Твоєї Тайної» (музика Азієва) сколихнув душевні почуття у всіх присутніх. Адже мелодія і зміст твору є відома всім. А коли зазвучали слова пісні «Не спи моя рідна земля! Прокинься моя Україно!» у супроводі 14 бандур і хору більше як з двадцяти учасників, то сльози заблищали на очах всіх українських глядачів, а жаль і туга за рідною землею розривали душу. Дітям ще довго аплодували, проводжаючи їх із зали.

Понад 4 години в кожному з залів безперервно тривало концертне дійство. Загалом виступило близько 50 інструменталістів, понад 200 вокалістів (в тому числі ансамблі та хорові колективи), та понад 70 танцюристів (в тому числі танцювальні колективи). Діти і колективи були відібрані для поїздки, тому виконання номерів було дуже професійним. Всі учасники фестивалю були нагороджені пам’ятними дипломами та кубками. Ведучою на фестивалі була п. Любов Боднарчук – українка, член спілки журналістів України, яка живе і працює у Франції. Власне під її опікою колектив із парафії св. Йосафата мав можливість брати участь у фестивалі.

Два кубка – для хору і ансамблю бандуристів, і два дипломи привезли молоді парафіяни на Україну. Незабутні і приємні враження від даного дійства переповнювали хористів.

Учасники щиро вдячні отцю Роману Сковрону і отцю Василю Палчинському, сотрудникам храму св. Йосафата, які були духовними наставниками у цій поїздці.

Повідомила п. Оксана Гейко,
музичний керівник художніх колективів
храму св. Йосафата м. Червонограда

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336