Пошук по сайту

Фестиваль колядки у місті Соснівка, на Львівщині

24 січня Преосвященіший Владика Михаїл Колтун, Єпископ Сокальсько-Жовківський, прибув із своїм Архиєрейським благословенням до парафіян міста Соснівки. Після зустрічі Преосвященішого Владики розпочалася Архиєрейська свята Літургія.

 

Під час Літургії Владика Михаїл наголосив на важності покаяння. « Ми не були би спосібними прийняти Різдво, прийняти Богоявлення без покаяння із своїх гріхів, без очищення нашого сумління. Мало того що ми на Йордан освячували воду, окроплювали свої домівки і самі окроплювалися. Але це все це є той зовнішній смак Божого очищення. Потрібно щоб у вірі цей дух Божого благословення проник у наше нутро, у наше серце, для того щоб вмістити у серці Божу любов. Бо Господь нас полюбив і каже нам любити один одного...»

 

Після Архиєрейської Літургії Владика Михаїл подякував усьому духовенству, усім вірним і прочанам храму за спільну молитву. Особлива подяка за жертвенність вірних, які спромоглися побудувати і отримувати цей величний храм, і сьогодні цей храм може пишатися своїм прекрасним видом у місті.

Після святочного обіду під патронатом голови міста Харчук Ірини Теодорівної відбувся величний фестиваль колядки, який був розпочатий виступом Львівської Державної хорової капелли «Дударик». У цьому фестивалі брали участь церковні хори різних міст і сіл: м. Соснівки, м. Червонограда, с. Сільця, м. Великі Мости, смт. Гірника, м. Сокаля. Після закриття фестивалю учаникам було вручено дипломи, які будуть завжди нагадувати про величну коляду у м. Соснівка.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336