Пошук по сайту

В Єпархіальному управлінні проведено Пасторальну раду

26 березня в Єпархіальному управлінні відбулося робоче засідання Пасторальної ради.

Очолив зібрання та виголосив духовну науку Преосвященний владика Михаїл Колтун. Отець-протосинкел Володимир Коткевич представив учасникам Звернення Блаженнішого Святослава про душпастирство в умовах війни і заохотив проводити в парафіях Декаду місійності (від Вознесіння до Зіслання Святого Духа). Також повідомлено, що введено в дію парафіяльний правильник, який треба використовувати у Церкві. Ще одним обов’язком парафіяльної спільноти є молитися за воїнів, живих і полеглих, та опікуватися їхніми сім’ями.

Про капелантсво в медичних закладах розповів о. Михайло Ткачів. Про стан беатифікації о. Кирила Селецького доповів о. Василь Крушельницький. Про діяльність комісії у справах родини прозвітував о. Петро Звір. Про допомогу у зону проведення АТО розказав о. Роман Возняк. З питанням організації цьогорічних священичих реколекцій (у вересні) ознайомив о. Іван Пігура. Про важливість екологічних ініціатив розповів о. Тарас Дзьоба.

Окремим свідченням була розповідь отця-капелана Богдана Вихора, який нещодавно повернувся з Маріупільського сектору оборони, про необхідність духовної опіки над воїнами.

Перед отцями Пасторальної ради представлено нові єпархіальні призначення. Деканом Червоноградським став о. Зеновій Буньо, адміністратор парафії з м. Соснівки, а молодіжну комісію очолив о. Іван Венгрин, капелан студентів Аграрного університету.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336