Пошук по сайту

Урочисто відзначили 20-річчя храму у Стрептові

14 листопада 2015 року в с. Стрептів Новояричівського деканату відбулось святкування з нагоди 20-річчя храму свв. чудотворців і безсрібників Косми і Дам’яна.

На урочисте святкування прибув правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Кир Михаїл (Колтун).

Під час урочистої Архиєрейської Божественної Літургії Преосвященний Владика Михаїл рукоположив у пресвітери двох дияконів - Михайла Морозовського та Василія Івашківа.

Після Херувимської пісні і Великого входу, кандидати до священства, ставши навколішки, склали свої присяги, де обіцяли служити Богові і Церкві. Владика Михаїл, поклавши руки на їх голови, прочитав молитву та одягнув у священичі ризи.

Опісля, нововисвячені ієреї ставши біля престолу співслужили Божественну Літургію разом з владикою та іншими священиками.

По закінченні Літургії, парох о. Михайло Кузьмінський, склав слова подяки владиці Михаїлу, за його батьківське слово до всіх вірних, а особливо за відвідини парафії с. Стрептів.

Також владика Михаїл відзначив нагородами священиків: о. Михайла Кузьмінського (пароха с. Стрептів на с. Ямне), о. Олега Сідельника (пароха с. Дідилів та с. Великі Підліски), о. Василія Горбатюка (пароха с. Кукезів та с. Руданці) та о. Василія Греня (пароха с. Жовтанці)

Пізніше владика Михаїл разом зі священиками та вірними вийшли на освячення пам’ятних дошок ісповідникам віри – о. Івану Зубу та о. Михайлу Лемішці, ЧНІ, а також зробили обхід навколо церкви з окропленням свяченою водою.

По закінченні Літургії і всіх урочистостей, новопоставлені ієреї о. Михайло Морозовський та о. Василій Івашків уділили присутнім священиче благословення.

Повідомила у фейсбуці Галя Сідельник

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336