Пошук по сайту

Храмовий празник свящ. Йосафата у м. Жовква

У храмі свящмч. Йосафата, який діє при Єпархіальному управлінні в м. Жовква, 28 листопада урочисто святкували день небесного покровителя. У святі взяв участь Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун, священники з Єпархіальної курії, отці з довколишніх парафій та ієреї-гості з Львівської архиєпархії. Празник зібрав у храмі багато парафіян, число яких за останні роки зросло у декілька разів.

Владика Михаїл привітав усіх з храмовим празником і побажав «многочислених ласк для християнського життя». «Зокрема – сказав Владика – бажаю вам вірності і відданості Церкві, а все решта вам додасться. З Божої ласки вам прийде здоров’я, сила, мир в родинах і в житті. За цю вірність Церкві св. Йосафат по-геройськи віддав своє життя. За вірність він не пошкодував, що він єпископ, що він ще молодий, а беріг вірність Церкві, щоб в тій Церкві об’єднати всіх вірних. Він довірився Богові так як довірилася Богородиця і кожен єпископ наслідуючи його цю вірність зберігає. Пригадую час переслідування, коли Церква була заборонена, була під карою, але наші єпископи цю вірність підкреслили своїми свідченнями відданості Апостольському престолові. Через мучеництво засвідчили вірність Католицькій Церкві. Звідки та сила бралася в тих людей? Адже одним махом пера, приєднавшись до Православної Церкви, вони б отримали спокійне життя. Це є сила Божа! Тож наслідуючи вірність апостолів, мучеників… довірмося Богові і ввійдемо в життя Боже».

На завершення богослужіння о. Михайло Ткачів, настоятель парафії, подякував усім, що прибули на празник та виявили вірність та любов до Церкви.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336