Пошук по сайту

Ювілей священства та дияконські свячення у м. Броди

4 грудня, у храмі св. Юрія м. Броди, відбулося урочисте святкування 30-річчя священства наставника парафії митрофорного протопресвітера о. Романа Біля. Божественну літургію очолив Преосвященніший Михаїл Колтун, єпарх Сокальсько-Жовківський, який рукоположив у сан диякона Йосипа Скоробогатого, випускника Тернопільської Духовної семінарії. Також у цей день парафія відзначила 20-ту річницю повернення храму св. Юрія, який за радянських часів використовували під склад меблів.

У своєму зверненні Владика Михаїл наголосив, що «святкуючи Введення у храм Пресвятої Богородиці згадуємо і вхід о. Романа у Церкву, а саме те, як він отримав священичі свячення і протягом цих років старався віддано служити Церкві і людям».

о. Роман Біль згадуючи пройдений шлях священичого служіння сказав: «Це покликання Господнє збулося якраз у це велике свято Пресвятої Богородиці… Згадую перші роки служіння та працю у канцелярії і те, як Владика призначив до церкви св. Юрія. Перші сім років тут змінилося шість священиків, але я тішуся і дякую Богові, що вже тринадцять років в парафії св. Юрія ми знаходимо порозуміння». Відтак о. Роман подякував усім парафіянам «за любов до святині, за жертву і за молитву». Також ювіляр звернувся до Владики і подарував йому великий настінний хрест кажучи: «Ваше служіння є велике і ваше покликання є так само велике – бути архиєреєм нашої єпархії. Пригадую як вас представляли у Києві (1996 р.) і блаженної пам’яті єпископ Павло Василик дарував вам хрест і казав: «Цей хрест з другої сторони є чистий і ви його своїм служінням маєте заповнити». Я думаю, що цей менший хрест подарований владикою Павлом ви вже заповнили. Тому даруємо вам більший хрест, щоб ви довго жили, довго служили і так само його заповнили своїми добрими ділами і архиєрейським служінням».

У святі взяли участь багато місцевих священиків та отців, які прибули з інших єпархій. Від імені Владики Михаїла було прочитано подячну грамоту о. Роману за віддане служіння у Церкві. Міський голова м. Броди Анатолій Белей теж прочитав подячну грамоту від імені міської ради, в якій звертався до ювіляра «як до духовного провідника».

Цей святковий день на цій парафії вважається другим празником, тому після освячення води всі прихожани та гості розійшлися по домівках, щоб продовжити святкування у родинному колі.

Прес-служба Єпархії

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336