Пошук по сайту

Різдвяна урочистість у м. Сокалі

У день Різдва Христового парафіяни та гості Катедрального собору св. Апостолів Петра і Павла зібралися велелюдно на спільну молитву. Божественну літургію очолив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун з яким співслужили священики Ярослав Кащук, Василь Лепех, Михайло Ментух, Ярослав Валюх, Андрій Дутчак та Андрій Івашко. Архиєрейську літургію транслювало Радіо «Сокаль» на хвилях 101FM та в мережі Інтерент.

Після Євангелія було зачитано «Різдвяне Архипастирське послання», а наприкінці Літургії Владика Михаїл у своєму зверненні подякував вірним «за любов до Церкви, до храму, до міста, до родин, до України і до життя на цій землі». А також зазначив, що «Господь прийшов на цю землю, щоб благословити її, щоб ступити на неї і бути серед нас. Тож дорожімо Його присутністю. Виражаймо подяку і привітання, бо Господь прийшов до нашого життя».

Дух свята виражався у різдвяних мелодіях Літургії, колядках та щиросердечній молитві боголюбивих вірних. Унікальним атрибутом свята була солом’яна мітра та панагія архиєрея.

Після Літургії відбулося мирування. Відтак Владика Михаїл попрямував до церкви архистратига Михаїла, яка знаходиться неподалік від Катедрального храму. Владика привітав духовенство і усіх прихожан того храму зі святами та побажав радості у християнському житті.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336