Пошук по сайту

Паломництво з нагоди беатифікації Івана Павла ІІ

Паломницький центр Сокальсько-Жовківської єпархії організовує паломництво вірних нашої єпархії на урочистості з нагоди беатифікації Святішого Отця Івана Павла ІІ. Церемонія беатифікації відбудеться 1 травня 2011 р. на площі Святого Петра у Римі. Усіх бажаючих паломників просимо зголошуватися до Мар’яни Яремчук до 01 березня 2011 р. за телефонами 0503376023, 03257-28279, або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Цього року на 1 травня випадає свято Божого Милосердя, яке встановив Іван Павло II. Дату церемонії беатифікації оприлюднив Бенедикт XVI 14 січня 2011 р.

Напередодні церемонії 30 квітня 2011 р. відбудеться молитовне чування на території Чіркус Максімус (Circus Maximus) – найбільшого іподрому Стародавнього Риму. На території цього античного стадіону в сам день беатифікації чисельні групи паломників матимуть можливість на великих екранах дивитись беатифікаційну Літургію з площі Святого Петра. Управління організації аудиторії та громадських церемоній папи наголошує, що взяти участь у церемонії зможуть усі охочі. На урочистостях очікується прибуття від 1 до 2,5 млн. вірних.

Беатифікація Івана Павла II була схвалена Папою Бенедиктом XVI після того, як спеціальна комісія Ватикану вирішила, що одна із французьких черниць Марі Симон-П’єр невдовзі після смерті Папи Івана Павла дивом вилікувалася від хвороби Паркінсона через його заступництво. Сестра Марі стверджує, що одужала через два місяці після смерті Івана Павла, після того як вона й інші черниці помолилися до нього.

Священнослужителі готуються перемістити труну з останками Івана Павла з місця його нинішнього поховання у склепі під собором Святого Петра до каплиці у самому соборі поруч із відомою мармуровою скульптурою П’єта Мікеланджело. Однак труну відкривати не будуть.

Подала Мар’яна Яремчук

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336