Пошук по сайту

Чудотворна ікона Зарваницької Борогодиці та піддияконські свячення в Куликові

6-7 липня чудотворна ікона Матері Божої Зарваницької перебувала у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в Куликові.

Архиєрейську Божественну Літургію в суботу очолив преосвященний владика Петро (Лоза). Також архиєрей уділив піддияконські свячення студентам 6-го курсу ЛДС Святого Духа, Ігору Гриці та Михайлу Гевку. 

"Маємо нагоду, що ця ікона подожує нашою єпархією. Паломництво цієї ікони присвячене особливому молінню - заступництву Пресвятої Богородиці за нашу єпархію, а передусім за наші родини, за наші сім'ї, за те, щоби наші подруги віднаходили в собі силу, щоби те слово, яке було сказане під час вінчання, дотримати аж до смерті.

СВІТЛИНИ

Факти говорять що понад 40% подружжь розходяться. Це боляче. Це приносить терпіння в наші сім'ї. Це приносить зранення не тільки подругам, чоловіку чи дружині, але найперше це приносить зранення дітям. Тому так важливо є, просити в Господа Бога, аби ми віднаходили цю ласку Божу, цю силу, щоби те слово, яке було сказане один одному, було дотримане аж до смерті... Ми знаємо наші людські немочі, нашу людську недосконалість і ті слабкості, які переслідують нас впродовж життя, але Господь каже: "прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені, і я облегшу вас" (Мт. 11, 28). Господь завжди простягає свою руку допомоги до кожного, хто до Нього звертається...

Сьогодні, приступаючи до ікони Пресвятої Богородиці, ми усердно просимо про нашу українську сім'ю, просимо за наших батьків і матерів, за наших дітей. Просимо, щоби наші діти були святими, щоб вони ніколи не бачили і не зранювалися, що їхні батьки свяряться і не є прихильними один до одного. Просімо, щоби в наших сім'ях творилася молитва, щоби наші діти бачили, як тато з мамою молиться, йде до церкви. Щоб наші діти разом з батьками, в своїй хаті, ставали разом до спільної молитви, коротенько, але разом, бо через цю молитву Боже Слово промовлятиме до наших сердець. Тоді настане переміна в нашому житті, подібно, як сталося чудо в Кані Галилейській, коли Ісус Христос перемінив воду у вино, на слово Пресвятої Богородиці...", сказав у своєму слові владика Петро. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336