Пошук по сайту

Відбулося засідання пропопресвітерської ради

9 жовтня 2019 р. Б. у єпархійному управлінні відбулося чергове засідання протопресвітерської ради. 

Після спільної молитви та вступного слова правлячого Архиєрея, були представлені різні питання, які в основному стосувались постанов Синоду Єпископів, також обговорювались внутрішні питання.

Владика Михаїл зауважив, що основною темою Синоду було єднання: "щоби ми на місцях могли переживати єднання, там, де живемо". Владика закликав "бути активними у вірі на парафії. Іти і свідчити про Бога і молитися про кращий стан нашої Церкви, будучи тим самим, добрим прикладом для інших, щоби, як говорив митрополит Андрей, наша Церква відродилася до небувалої краси...".

СВІТЛИНИ

Владика Петро детальніше представив постанови Синоду Єпископів УГКЦ, звернувши при цьому особливу увагу на пункт 7.1, в якому йдеться про важливість використання сучасних засобів комунікації між собою, у спільноті, на парафії: "в сучасному світі бракує взаємоспілкування. Маємо разом обговорювати і вирішувати проблеми одні одних, бо тоді це оживляє і заряджає нас цією думкою, що ми є спільнота і можемо разом зробити багато добра... Плекати культуру спілкування - це надзвичайно важливо..." Також архиєрей пригадав пункт 7.5, в якому йдеться про запровадження молитви в особливому наміренні Глави нашої Церкви, в день св. Ап. Андрія Первозванного.

о. Ігор Боднар (декан Дублянський), поділився позитивними враженнями від посвячення наріжного каменя під будівництво храму у Слов'янську, зауваживши при цьому просту і водночас живу віру присутніх там людей, яких можна поставити в приклад нашим парафіям. 

Екореферент о. Тарас Дзьоба представив енцикліку Папи Франциска про довкілля "Laudato Si".

о. Михайло Микита розповів про спільну молитву на вервиці разом зі Святішим Отцем, за мир у світі, представив нові матеріали для катехизації і зазначив що цьогорічний катехитичний конкурс "Що? Де? Коли?" відбудеться 9 листопада.

о. Михайло Захарко та о. Андрій Овчар розповіли про розвиток Марійського відпустового центру у Заглині.

На завершення владика Михаїл привітав о. Михайла Грицишина (економа єпархії) із 60-літтям та вручив йому грамоту. 

Прес-служба єпархії 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336