Пошук по сайту

ВІТАЄМО ВЛАДИКУ МИХАЇЛА З ОТРИМАННЯМ ПОЧЕСНОГО ЗВАННЯ DOCTOR HONORIS CAUSA ЛНАУ

15 жовтня у стінах ЛНАУ відбулась академія з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України. Із вступним словом звернувся ректор ЛНАУ, академік НААНУ Володимир Снітинський, в якому зазначив важливість свята Покрови для Українського народу, козацтва та армії.

Особливістю святочної академії стало присвоєння найвищої нагороди університету  DOCTOR HONORIS CAUSA  Преосвященному владиці Михаїлу (Колтуну), єпископу Сокальсько-Жовківському, за значний внесок в розвиток навчального закладу, великий внесок у формування студентської молоді, відродження УГКЦ та плідну співпрацю з ЛНАУ.

Також ректор ЛНАУ Володимир Снітинський згадав шлях служіння владики від священника до єпарха Сокальсько-Жовківського, зазначивши про важкі часи переслідування Церкви.

СВІТЛИНИ

Владика Михаїл звернувся до всіх присутніх, та закликав шанувати і розвивати таланти, які Бог дає кожному з нас: «Скільки є нас, стільки є талантів. Важливо відкрити для себе життя, зробити його цікавим, наповнити любов’ю до України, Церкви, наповнити себе любов’ю. Ми повинні розвивати свою гідність, яку нам дає Господь, набувати її в своєму житті, присвячувати себе для когось. Робімо все з любові, так як Бог творив цей світ, дав нам життя і з любов’ю чекає нашого навернення. Любов Божа подарувала нам життя і веде нас до спасіння». На завершення владика подякував за відкритість та щирість у діленні віри: «Йдімо далі перемагаючи зло – добром, щоб побачити те, що нам обіцяє Господь, а Він нам обіцяє мир, обіцяє любов, якщо ми будемо виконувати це і любити ближнього, тоді переможемо».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336