Пошук по сайту

У Сокалі поклонилися святим мощам апостола Петра

Протягом Третього тижня посту для вірних храму святого Архистратига Михаїла м. Сокаль проведено духовні реколекції. У неділю, 20 березня парафіяни на чолі з адміністратором храму о. Ярославом Збитковським процесійно зустріли мощі первоверховного апостола Петра. Першу науку виголосив настоятель храму о. Ярослав, який закликав усіх до покаяння та переміни свого життя на краще за прикладом святого Петра.

Протягом тижня зранку та ввечері вірні збиралися на богослужіння у храмі. Кожного дня лунали слова навчання з уст священиків: декана Сокальського отця Петра Звіра, отця Ярослава Збитковського, отця Ярослава Кащука, отця Василя Партики, отця Ореста Рубеля, отця Романа Синицького. Від раннього ранку до пізньої ночі, дорослі і діти, чоловіки і жінки, молодь і старші спішили до Божого храму, щоб приклонитися до мощей святого апостола Петра, та почути Слово Боже. Кожного дня щораз то більше людей приходили до храму, щоб примиритися з Богом.

27 березня, у Хрестопоклінну неділю, було відслужено Службу Божу на закінчення реколекцій, а отець Ярослав, адміністратор храму, подякував усім, хто взяв участь у реколекціях, та побажав усім якнайдовше пам’ятати цей благодатний час, з ще більшим запалом шукати Бога та жити з Ним, завжди, та у кожну хвилину пам’ятати про всюдиприсутність Духа Святого.

Так пише п. Леся Сидор, учасниця реколекцій: «Цього року для вірних храму святого Архистратига Михаїла третій тиждень Великого посту був особливою нагодою для пізнання та поглиблення вічних правд Христової віри. Час посту – це благословенний час для нашої душі, для очищення, для духовного зростання. Це час, коли ми застановляємося над нашим життям. Це час, коли ми разом із Христом ідемо у пустелю, щоб відокремитися від світу спокус, розваг, радості, а усамітнюємося молитовно, покаянням – це час практикування».

Інформацію подала п. Леся Сидор

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336