Пошук по сайту

Молодь Бродівщини взяла участь у паломницькій ході до Василіянської обителі с. Підгірці

Понад 300 молодих людей традиційно з 4 до 5 червня взяли участь в пішій молодіжній прощі до Підгорецької обителі. Прощу організували Бродівський деканат Сокальсько-Жовківської єпархії та монастир Благовіщеня Пресвятої Богородиці с. Підгірці. Прочани пройшли 42 кілометри через села Пониковиця, Висоцьке, Лучківці та Ясенів. По дорозі прочани молилися в храмах різних конфесій, мали духовні бесіди.

Розпочалося свято Молоді із Божественної Літургії перед чудотворною іконою Пречистої Діви Марії. Також відбувся святковий концерт, молитовне чування та зустріч при ватрі.

«В дорозі до Підгірців і під час нічних чувань в Підгорецькій обителі лише справді віруюча людина зможе очистити душу, зцілити її від гріховності у чудесній тайні, подарованій нам Богом – Тайні Покаяння. Вже третій рік в червні місяці християнська молодь збирається на цю дорогу покаяння та прощення. Тема цьогорічної прощі – чистота, чеснота, про яку сучасна молодь, на жаль, мало дбає», – розповіли організатори прощі о. декан Степан Макар, о. ігумен Віктор Батіг ЧСВВ і брат Августин - Іван ЧСВВ.

Завершилось свято для молоді 5-го червня урочистою Святою Літургією і дитячою програмою: «Даруєм Тобі – Богородице».

Подала Ольга Симко
аніматор-волонтер

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336