Пошук по сайту

Ювілей парафіяльного храму в Олеському деканаті

24 липня парафія свв. Косми і Дам'яна сіл Тур’я і Гутисько-Тур’янське відсвяткували 120-ліття храму. Архиєрейську Божественну літургію відслужив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун разом з священиками Олеського деканату. Святу передували Місії, які провадили отці Василіяни під керівництвом ієромонаха Мартина Хабурського. На завершення було освячено та встановлено місійний хрест біля храму.

У слові «промовленому від серця» Владика Михаїл наголосив, що Господь відкривається нам у милосерді, доброті та любові. «Його зичливість відкривається до нас і вчить нас, щоб нам було добре. Він не нав’язує нам якихось тягарів, як в Cтарому Завіті, але нав’язує любов, щоб ми любили один одного. Він нас заохочує до цього і це є наш лік духовний», - сказав архипастир.

о. Іван Третяк, протопресвітер Кіровоградський УГКЦ, зазначив, що він є одним з небагатьох священиків, які походять із цієї парафії. Зокрема о. Іван подякував Владиці та священикам за те, що підтримують греко-католицьку парафію в м. Кіровограді.

о. Юрій Колачник, адміністратор парафії, говорячи про ювілей храму, пригадав місцевого пароха о. Івана Тимчука, якого замордували 9 березня 1944 року. «Переслідування, насильницьке переведення парафії в лоно іншої церкви, вивезення в Сибір, заборони… Таке було життя цієї громади і церкви, але Бог так благословив, що ми це пережили. Наші діди і прадіди цю церкву пильнували, і передали нам цю естафету, щоб ми в цій церкві молилися і любили її», - сказав о. Юрій.

На завершення Місій відбулося «відновлення хресних обітів» перед встановленим місійним хрестом. Миряни та священнослужителі ще раз промовили слова «відречення від зла та прийняття Христа у своє життя».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336