Пошук по сайту

Освячено новозбудовану церкву в с. Ременів

24 серпня 2011 року Преосвященний Михаїл Колтун здійснив Чин освячення храму в с. Ременів Новояричівського деканату. Покровитель нової церкви св. Василій Великий при збереженні другого празника Собору Пресвятої Богородиці, яким іменується колишній греко-католицький храм, де здійснює богослужіння православна громада. Церкву споруджували протягом чотирьох років.

Під час Божественної літургії, Преосвященний Владика Михаїл сказав: «Ми є продовженням Божої історії, яку Господь через нас творить. Ми є спадкоємцями Володимирового хрещення. Ми є живими членами Його Церкви, яку він спровадив віщим Божим духом на нашу землю, де церкви розвивалися і християнська держава утверджувалася. Але згодом сталося так, що ми це все втратили». Далі проповідник говорив про трагічні сторінки нашої історії і як митрополит Андрей Шептицький своїм віщим духом передбачив гоніння та воскресіння нашої Церкви. «Ця прозорливість митрополита Андрея віщує нам нинішній день розквіту нашої Церкви і знаковим є ось цей збудований, світлий, благословенний Богом храм. Це є сьогодні для нас свято», - зазначив архиєрей.

Після спільної молитви Владика Михаїл, о. декан Василь Бесага та о. Василь Мирка, настоятель храму, відзначили почесними грамотами людей, які спричинилася найбільше до спорудження цієї святині. Відтак слово подяки мали представники місцевого самоврядування.

Архиєрейське богослужіння зібрало у храмі багато мешканців та гостей села. Зокрема молодь та діти принесли церковні хоругви із сусідніх парафій.

Новоосвячений храм, просторий і величний, прикрасили люди своїми вишиванками і гарним святковим настроєм, бо власний парафіяльний храм є великим здобутком місцевої громади.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336