Пошук по сайту

У Бродах буде споруджено храм Пресвятої Богородиці Володарки України

В останню неділю серпня, парафія Пресвятої Богородиці Володарки України, яка розташовується в мікрорайоні «Червоні казарми» м. Бродів, відсвяткувала храмовий празник. Божественну літургію очолив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун, який освятив місце під будову нового храму. Нова святиня буде місцем молитви військовослужбовців, членів їхніх родин та усіх бродівчан приналежних до цієї парафії.

На святкове богослужіння, яке здійснювалося у каплиці, прибули чисельно присутні парафіяни, військові, міський голова Бродів, очільник Районної адміністрації та представниця депутатського корпусу Обласної ради. Місцеве духовенство представляв о. декан Степан Макар. Організував свято о. Богдан Вихор, адміністратор храму та військовий капелан м. Бродів.

Після Літургії відбулося освячення води та згодом усі разом попрямували до місця, де буде споруджено новий храм. Єпископ здійснив Чин оснування нового храму: освятив наріжний камінь та хрест. Військовослужбовці несли хрест на своїх раменах, який встановили на освяченому місці. Владика зазначив, що це знаменна подія, бо «Пресвята Богородиця, втілюється в наше життя як Владичиця нашого краю, Володарка нашої України і нашого життя».

У проповіді Владика Михаїл говорив про мотиви празника Пресвятої Богородиці Володарки України: «Сьогодні ми втішаємося славою Пресвятої Богородиці. Славу, яку ми їй творимо називаючи її Владичицею нашого життя, Владичицею нашої землі і нашого народу. Це так важно для нас, щоби ми вірою збагнули ще раз і ще раз, щоби признати їй цей Божий титул, який Господь їй надає». Далі проповідник зазначив, що Богородиця довірилася Богові і тому змогла перенести усі труднощі, а тепер будучи у небі не перестає заступатися за нас. «Пресвята Богородиця отримала повноту Божої ласки і це багатство її настільки загартувало в житті, що вона прийняла на себе життєві труднощі і не переставала довіряти Богові, бо розуміла, що Господь її життя спрямовує до небесної слави… Пресвята Богородиця, прийнявши до свого лона Бога, побачила великий спасенний план Божий для нас. І вона, що перемістилася до неба, працює над цим планом нашого спасіння», - сказав Архиєрей.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336