Пошук по сайту

Вшанування богупосвятного життя о. Ярослава Збитковського

25 вересня 2011 року, в храмі архистратига Михаїла, у м. Сокалі відзначили потрійний ювілей митрофорного протоієрея Ярослава Збитковського: 40-річчя священства, 50 років подружжя і 70-ліття життя. Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун очолив Божественну літургію і подякував о. Ярославу за «виконання Божих завдань» у священстві. Також Владика Михаїл рукоположив у сан диякона Тараса Дзьобу.

Під час проповіді Владика застановлявся над темою «як направити наше життя, коли приходить якась слабість, трудність? Що робити, щоб Господь оживив нас, скріпив, оздоровив і просвітив нас? Ми тут, на землі, є доторкнуті цією нашою неспроможністю і дією Божої благодаті, яка може змінити світ». Тому Господь закликає нас: «щоб ми Його признали паном нашого життя і володарем цього світу. Він не робить нас невільниками, але хоче разом з нами дію Божої ласки в нашому житті святкувати», - сказав архипастир. Також Владика наголосив, що «богупосвятне життя потрібне нам усім, не лише для того, щоб Службу Божу правити і молилися, але богупосвятне життя – це видима дорога до Бога і з Богом, щоби бути живим прикладом, як апостоли, новомученики, як ті, що вказують дорогу життя з Богом», - підсумував архиєрей.

Вітали о. Ярослава парафіяни та усі ті, що знають його протягом багатьох років. Також вітали отця усі присутні священнослужителі та представники влади міської і районної. Потрійний ювілей став доброю нагодою подякувати отцеві Ярославові за священиче служіння, яке він звершує з великою відповідальністю.

Під час Літургії Преосвященний Михаїл продовжив лінію богупосвятного життя: висвятив у сан диякона Тараса Дзьобу. Диякон Тарас закінчив Івано-Франківську духовну семінарію і проходив практику в Єпархіальному управлінні в м. Жовква.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336