Пошук по сайту

Владика Михаїл відвідав Східну Колегію в місті Айхштетт, уділив священичі свячення та нагородив віце-ректора хрестом з прикрасами

16 жовтня 2011 року Владика Михаїл Колтун відвідав Східну Колегію Святого Духа в місті Айхштетт (Німеччина). Під час Божественної літургії єпископ Михаїл уділив ієрейські свячення диякону Петрові Станьку, вихідцю із с. Стоянів Радехівського деканату та нагородив нагрудним хрестом з прикрасами віце-ректора колегії о. д-ра Олександра Петринко, який походить із смт. Підкамінь.

Новоієрей Петро завершив в Айхштетті ліценціатські студії і зараз пише докторську працю. Одночасно він працює науковим співробітником на Богословському Факультеті Католицького Університету Айхштетт-Інгольштадт.

На Божественній Літургії у візантійській каплиці колегії та на святкуванні, окрім численних гостей, священиків, студентів і настоятелів колегії ректора монсіньйоре о. Пауля Шмідта та віце-ректрора о. д-ра Олександра Петринка були присутні: ректор-засновник Східної Колегії, архимандрит о. д-р А.-А. Тіермайєр, проф. д-р Йоганнес Гофманн, керівник наукової роботи нововисвяченого ієрея, декан Богословського Факультету Католицького Університету, ректорат єпархіальної Римо-Католицької семінарії, а також друзі та приятелі новоієрея та колегії.

Під час проповіді Владика наголосив на великій гідності та відповідальністі священика, заповів постійно перебувати у молитві, берегти та вдосконалювати своє покликання. Також архиєрей закликав усіх присутніх молитися за нового священика Церкви Христової.

Преосвященний Владика Михаїл висловив вдячність ректорату Східної Колегії, а особливо новому протопресвітеру віце-ректрору д-р Олександру Петринку за його численні переклади літургічних текстів та добру працю на посаді віце-ректора.

Під час святкового обіду до Владики та усіх присутніх гостей звернулись зі словами вдячності о. ректор Пауль Шмідт, нововисвячений ієрей Петро та віце-ректрор д-р Олександр. Студенти-семінаристи приготували святкову програму, виконували духовні та світські пісні, для Владики, новоієрея Петра, протопресвітера Олександра та усіх присутніх гостей.

Повідомили о. Петро та о. Олександр

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336