Пошук по сайту

Єпархіальний з’їзд спільнот «Матері в молитві»

29 жовтня 2011 року у с. Добросин Рава-Руського деканату відбувся VI єпархіальний з’їзд «Матері в молитві». Гаслом з’їзду були слова Христа «де двоє або троє зібрані в моє ім’я, там я серед них». Архиєрейську літургію очолив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун. Відтак матері спільно молилися вервицю та здійснили паломництво до відпустового місця с. Заглина.

Проповідуючи Владика Михаїл говорив про роль матері у духовному житті кожної людини. Зокрема архиєрей розповів про приклад материнського молитовного заступництва у часи підпілля, а саме як мама виховувала його любити Бога, Церкву і народ.

Перед Літургією матері відмовили «молитовне правило», згідно статуту спільноти.

Спільна молитва на вервиці відбувалася в центрі села біля фігури Матері Божої. На кожне намірення матері ставили лампадку до підніжжя стіп Богородиці.

У відпустовому місці с. Заглина священики відслужили акафіст до Богородиці і прочитали молитву до Матері Божої з’явленної у Заглині. Відтак відбулося благословення мощами св. Шарбеля і блаженного Василя Величковського. Після кожного молитовного дійства проповідували о. Ярослав Валюх, капелан спільноти та о. Богдан Мурований, декан Рава-Руський.

На завершення священнослужителі уділили пастирське благословення. На згадку про зустріч матерям було роздано іконки із зображенням мозаїки Воздвиження Чесного Хреста із храму с. Добросин.

Згідно списків реєстрації присутніх матерів було понад 500 учасників.

Повідомив о. Богдан Мурований

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336