Пошук по сайту

Місія з Блаженним папою Іваном Павлом ІІ у Буську

З 27 листопада по 4 грудня 2011 р. у місті Буську проходили Святі Місії під покровом мощів св. Івана Хрестителя та мощів-реліквій блаженного папи Івана Павла ІІ, які провадили отець Теодозій Янків ЧСВВ та о. Корнилій Яремак ЧСВВ. Темами Місійних наук були:  Пресвята Євхаристія, Петрова Церква, Сила св. Духа, духовне оновлення християнської родини. Також проводились зустрічі із молоддю.

Розпочалися Святі Місії у неділю 27 листопада 2011 р. у храмі св. Миколая. Після відправи Божественної Літургії численні парафіяни та священики Буського деканату разом з отцем-деканом Володимиром Залуцьким зустріли ікону та мощі св. Івана Хрестителя і мощі-реліквії блаженного папи Івана Павла ІІ.

Понеділок та вівторок були днями для дітей. Служби Божі, Місії-науки слугували для християнського виховання молоді, зміцнення її Духу навколо Христової Церкви. У середу у храмі Св. Миколая Божественні Літургії правилися за зміцнення християнських родин.

Вражаючим і незабутнім був багатолюдний процесійний похід до храму св. Юрія ввечері 30 листопада 2011 р. Вірні Христової Церкви усіх конфесій м. Буськ і навіть району із запаленими лампадками, хоругвами, Іконою та мощами-реліквіями блаженного папи Івана Павла ІІ, пройшли вулицями старовинного міста Буська. Йшли чоловіки та жінки з дітьми, люди середнього та похилого віку, ішла молодь, ішли католики та православні.

У четвер, п’ятницю та суботу провідники святих Місій отець-доктор Теодозій Янків ЧСВВ та о. Корнилій Яремак ЧСВВ правили Служби Божі за нашу молодь, хворих людей м. Буськ, за Україну. Місіонери сповідали, причащали... Кожну Божественну Літургію, місійні науки відвідувало багато-чисельна кількість парафіян м. Буськ та його навколишніх сіл. Завдяки добре організованій роботі Буського деканату, отця-декана Володимира Залуцького та отця Андрія Баглая, всі хто прийшов на Місійне Богослужіння мав можливість посповідатися та прийняти Святе Причастя.

Щоб отримати повний відпуст прочани приходили до храму задовго до початку Богослужінь, приймаючи участь у відправлені трьох і більше Служб Божих. Найбільш чисельними були відправи Божественних Літургій у вечірні години.

У четвер, 1 грудня, відбулася зустріч духовних отців Теодозія та Корнилія із старшокласниками міста, а в п’ятницю вони, після Служби Божої, молилися над хворими, а у суботу благословляли маленьких дітей. На пам’ятку про цю важливу подію, кожен учасник Святих Місій мав змогу придбати Хрест, свічку, олійку – знамена віднови нашого Святого Хрещення. Ці та інші релігійні атрибути освятили під час недільної Божественної Літургії.

Урочистою та незабутньою була Служба Божа у неділю 4 грудня. Божественну Літургію провадив отець-доктор Теодозій Янків ЧСВВ з участю священиків Буського деканату. Мелодійно та величаво супроводжував недільну Службу Божу церковний хор із с. Підгороддя Рогатинського району. Під час Служби Божої відбулася віднова обітів св. Хрещення, урочисте святе Причастя, апостольське благословення і передання повного відпусту. За кількістю вірних у недільному Богослужінні, храм св. Юрія м. Буськ, перевершив всі відправи, в тому числі Різдвяні та Великодні, з часу його відкриття.

Повідомив о. Андрій Баглай
Адміністратор храму св. Юрія м. Буськ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336