Пошук по сайту

«Духовність полягає в тому, щоби ми творили добро», – наголосив єпископ Михаїл під час празника в м. Радехові

19 грудня 2011 року парафія св. Миколая м. Радехова урочисто відсвяткувала храмовий празник. Святкове богослужіння очолив Правлячий архиєрей Михаїл Колтун, який рукоположив у сан дияконства Ярослава Лепеха. З Владикою співслужили отець-декан Ярослав Михалюк та чисельно присутні священнослужителі з усього Радехівського деканату. Свято у храмі зібрало понад дві тисячі парафіян та гостей.

Єпископ Михаїл, звертаючись до присутніх у храмі, розповів як розуміти слово «духовність» і як її практикувати: «Духовність полягає в тому, щоби ми творили добро. Господь дав нам життя і дав спосібність розвиватися. Завдяки Божій любові і Божій доброті ми можемо цю духовність поширювати в нашому житті. Це є наше покликання. Це є наше завдання. Випробуймо це Боже післаництво в нашому житті, щоб ми були переконаними, що Господь нам так багато дав і ще більше хоче дати». Звертаючись до духовенства та вірних, архипастир закликав: «Наповнюймо наше життя духовністю, добротою. Наповнюймо наше життя духовним змістом, бо як від Божого слова стався цей світ, так і завдяки нашій духовності ми сповнимо Боже післаництво бути добрими».

Наприкінці богослужіння о. Михайло Микита, голова Катехитичної комісії, зачитав Декрет про заснування Катехитичної школи в м. Радехів, яка носитиме ім’я Покрови Божої Матері.

Свято завершилося Чином освячення води та процесійним обходом довкола храму.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336