Пошук по сайту

Священика, який душпастирює серед осіб з вадами слуху, відзначили "наперсним" хрестом

15 лютого 2012 року, у день храмового празника в с. Звертів Дублянського деканату, отець-декан Ігор Боднар вручив, з благословення Правлячого Архиєрея Михаїла Колтуна, наперсний (нагрудний) хрест золотого кольору священику Любомиру Мостовому, настоятелю парафії св. Симеона Богоприємця с. Звертів та душпастирю осіб з вадами слуху.

Парафіяни с. Звертів звернулися в Єпархіальне управління з проханням відзначити о. Любомира церковною нагородою за активну духовно-просвітницьку діяльність. Зважаючи на прохання та доцінюючи працю для Церкви, єпископ Михаїл Колтун видав грамоту про відзначення священика.

З жовтня 2011 року о. Любомир душпастирює серед осіб з вадами слуху. Божественну літургію він служить мовою жестів та уділяє цією мовою усі інші Святі Таїнства, зокрема Сповідь. Священик навчився мови жестів під час сертифікованої програми вивчення цієї мови в Українському Католицькому Університеті. На даний час, окрім парафіяльної церкви, о. Любомир служить Божественну літургію для нечуючих осіб у храмі при Святопокровському монастирі Студійського уставу в м. Львові. Щонеділі Літургія відправляється в 12:00 год. Під час Різдвяних свят було організовано вертепне дійство за участю спільноти нечуючих людей «Слідами Ісуса», з яким вони відвідали Жовківську загальноосвітню школу-інтернат для дітей з вадами слуху.

В часі Великого посту в Жовківській школі-інтернаті священик організовує Хресну дорогу мовою жестів.

Повідомили парафіяни с. Звертів

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336