Пошук по сайту

У Дублянах школярі роздумували над значенням посту

Тиждень духовності, який проходив у Дублянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів з 19 по 23 березня мав на меті привернути увагу суспільства до важливості духовного розвитку наших дітей.

Цей тиждень був наповнений багатьма цікавими і змістовними заходами. Готуючись до Тижня духовності, учні школи випустили стінгазети на морально-духовну тематику, що пов’язана з часом, в якому ми всі зараз перебуваємо - Великого посту. Виставку учнівських стінгазет умовно можна назвати «Піст очима дітей».

Учні школи вважають час посту часом стриманості і відмови від того, що є особливо приємним, тому що людині нестриманій дуже важко боротися зі спокусами цього світу. В такому ракурсі представили свої роботи Шолудько А. (6-В клас), Бегай А.(6-Б), Волкова І. (6-Б). Піст – це час повернення «блудного сина» до дому Отця, час покаяння і примирення з Богом (учні 5-А класу). Діти не уявляють собі піст без духовного відродження, яке неможливо осягнути без молитви, милостині і плекання чеснот (Шкрамко І. – 6-А, ). Час посту – це час роздумів над хресною жертвою Ісуса Христа (Зінько К. – 5-Б, Яцунда М. – 6-В).

Для глибшого усвідомлення Христових страждань в часі Тижня духовності було проведено дві Хресні дороги. Для учнів 7-11 класів Хресна дорога проводилася у храмі, і всі її стації читалися самими учнями. Читаючи стації, діти роздумували над своїми недоліками, упадками; над найважливішими цінностями людського життя; над тим, що лише заручившись допомогою Христа ми зможемо подолати зло.

Для учнів 4-6 класів Хресну дорогу провели учні 5-А і 5-Б класів в актовій залі місцевої школи. Проходячи стаціями, діти виявляли щире співчуття Христові, порівнювали Його муки до своїх маленьких дитячих неприємностей; виявляли сердечний жаль за те, що своїм непослухом, лінивством, байдужістю засмучували Ісуса, перепрошували Його і обіцяли виправитися.

Під час демонстрації фільму «Сіль», учні мали можливість заглибитися у світ монашого життя і зрозуміти роль чернецтва у суспільстві.

Значення проведеного Тижня духовності неможливо переоцінити. Він допоміг дітям краще зрозуміти себе, своє місце і роль у світі, своє завдання і покликання; допоміг визначити життєві пріоритети – що є важливим і найвартіснішим, а що несуттєвим і другорядним.

Повідомила Ольга Соболь
вчитель християнської етики

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336