Пошук по сайту

У Рава-Руській застановлялися над значенням постаті Патріарха Йосифа

26 квітня, з нагоди року Патріарха Йосифа Сліпого, у Рава-Руському деканаті відбулася святкова академія. Захід провели вихованці Рава-Руського професійного ліцею. Учні, педагоги, парафіяни та місцеві священики роздумували над значенням постаті Патріарха Йосифа в житті українського народу.

Ліцеїсти детально розповіли про життєвий шлях Патріарха Йосифа та пісенним супроводом створили свято для всіх присутніх. о. Іван Іваничко, адміністратор парафії св. Юрія м. Рава-Руська, розповів про те, що знав особисто вихованців, які вчилися в семінарії під керівництвом Патріарха Йосифа. Зокрема о. Василь Миронович, який служив в с. Монастирок, та о. Дмитро Лютий, колишній душпастир с. Лавриків, розказували йому, що Йосиф Сліпий був вимогливий і суворий у семінарії, чого семінаристи не розуміли. Лише після ув’язнення вони збагнули, що Боже провидіння так гартувало його перед випробуваннями.

Отець-декан Богдан Мурований підсумовуючи виступи учнів, зазначив: «Постать світлої пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого сьогодні щораз більше звертає увагу. Зацікавлення породжуються не тільки пізнанням його важкого життя та вміння бути керманичем в часах переслідування. Найбільший подив і захоплення викликає внутрішня духовна сила цієї постаті: його ширина та далекоглядність. Приклад життя, служіння Церкві і народу Патріарха Йосифа, його праці та роздуми спонукають нас до наслідування його духовної спадщини».

Окрім цього учасники святкового дійства наголосили на тому, що Патріарх Йосиф є визначною постаттю в українському народі та подвижником української національної ідеї.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336