Пошук по сайту

Митрополит Львівський очолив прощу в с. Заглина

13 травня 2012 року Митрополит Львівський Ігор (Возьняк) очолив Божественну Літургію в с. Заглина Рава-Руського деканату, взявши участь у прощі до святого джерела Діви Марії.

У с. Заглина б’є чудодійне джерело цілющої води, яке в народі з любов’ю називають «Маруся». Щороку 13 травня сюди з’їжджаються паломників, щоб помолитися і набратися духовної сили та здоров’я, покріпившись водою з «Марусі». Опікується відпустовим місцем о. Петро Сало, ЧНІ, а допомагають йому сестри святого Йосифа.

Символічним є те, що цього року Марійська проща до Заглини припала на неділю самарянки і День матері. Тож у своєму слові архиєрей наголосив на значенні «живої води, яка гасить на віки спрагу. Ця вода, за словами Ісуса Христа, «струмує у життя вічне». Самарянка забажала цієї води, повірила словам Ісуса Христа… Ось віра, покаяння, щирість, покора та простота самарянки, що дозволило їй від однієї розмови з Господом змінити життя й стати на дорогу спасіння. Стараймося й ми докладати багато зусиль, щоб допомогти Богу змінити наше життя на краще, яке б провадило нас до вічної щасливості».

На завершення проповіді Митрполит Ігор привітав усіх матерів із Днем матері, побажавши допомоги й благословення Божої Матері у доланні всіх труднощів, що стосуються виховання дітей, опіки сім’єю та інших численних обов’язків.

Після Божественної Літургії Митрополит поблагословив та окропив свяченою водою ікони, медальйони, хрестики та інші сакральні предмети, щоб, уживаючи їх, люди зцілювалися духовно й фізично.

Згідно повідомлення прес-служби Львівської архиєпархії

Переглянути фотографії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336