Пошук по сайту

Храмовий празник Вознесіння відсвяткували мешканці Рави-Руської

У новозбудованому храмі Вознесіння Господнього м. Рава-Руська, який був освячений у 2007 році, зібралися парафіяни та гості, щоб стати свідками ще однієї величної події – освячення розпису стін. Дня 24 травня 2012 року, на запрошення настоятеля парафії о. Романа Улицького, прибув до святині Правлячий архиєрей Михаїл Колтун, який освятив нові ікони та весь розпис храмового інтер’єру. Відтак єпископ очолив урочисту Божественну літургію у співслужінні священиків Рава-Руського деканату на чолі з митрофорним протоієреєм Богданом Мурованим.

У проповіді архиєрей звернув увагу присутніх на плекання дару віри, «щоб ми могли повірити собі, що Господь дав нам дар віри. Але важливо, щоб ми могли його розвивати і на дальше, щоб були відкритими на ті дари, які Господь приготовив нам дати. Щоб ми не лінувалися, щоб гуртувалися в молитві, щоб довіряли Богові, як такому, який є серед нас». Також єпископ наголосив, щоб парафія була живою, потрібно «щоб читалося Слово Боже, щоби здійснювалася спільна молитва і щоб ми були переконані у силу молитви».

Після Літургії наймолодші парафіяни виступили зі святковим концертом бажаючи усім добра, злагоди і миру. Відтак святкова процесія вирушила довкола храму, а єпископ окропив усіх присутніх свяченою водою та благословив дітей.

Довідка
У 2000 р. на зборах вірних УГКЦ м. Рава-Руська вирішили побудувати новий храм. У тому ж році парох храму вмч. Юрія Переможця м. Рава-Руська о. Іван Iваничко у співслужінні з сотрудником о. Михайлом Гнідцем та за участю громади вірних звершили Чин освячення наріжного каменя та хреста під майбутній храм на честь свята Вознесіння Господнього.

Будівництво велось коштами парафіян та пожертвами окремих осіб та організацій. Будівельні роботи були завершені у 2004 році. До 2006 р. храм обтинькували, вставили вікна і двері. 2 липня 2006 року храм було відкрито і призначено адміністратора о. Романа Улицького. На початку 2007 р. було встановлено іконостас.

7 липня 2007 року Правлячий архиєрей Михаїл Колтун у співслужінні священиків Рава-Руського, Жовківського та Дублянського деканатів освятив храм.

Стараннями о. Романа та парафіян при храмі було утворено молитовні групи «Апостольство молитви» та Вівтарну дружину, катехитичну школу, і церковний хор.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336