Пошук по сайту

У Бродах буде споруджено новий храм

27 травня 2012 року у парафії св. Юрія м. Броди Правлячий архиєрей Михаїл Колтун очолив Божественну літургію та здійснив Чин оснування храму для мешканців Малих Фільварків, по вулиці митрополита Андрея Шептицького. Святиня носитиме назву Введення у храм Пресвятої Богородиці, в якій молитимуться за прославу митрополита Андрея Шептицького, який для парафіян є зразком праведності і благочестя. Свято організував митрофорний протоієрей Роман Біль, настоятель парафії.

У проповіді владика Михаїл говорив про заступництво святих і про важливу роль молитви за когось. Зі слів Євангелія: «Коли двоє з вас згодиться на землі просити що б там не було, воно буде дано їм моїм Отцем Небесним» (Мт 18, 19), єпископ поставив акцент на згоді. «Згода – це тоді коли ми один одному виявляємо довір’я. Тому ми як християни однієї Церква маємо це довір’я розвивати, не тільки до двох, а до всієї Церкви. Ми маємо любити і відкритися з довір’ям до цієї Церкви, яка молиться за нас і яка спільно просить у наших потребах, не один-двоє, а ціла Церква молиться за нас», - наголосив архипастир.

Після Літургії о. Роман Біль поіменно подякував тим, які вже внесли свою лепту у побудову нового храму. Відтак святкова процесія разом з Правлячим архиєреєм та священиками вирушила до місця оснування нової святині, яке знаходиться за кілометр від парафіяльного храму св. Юрія. Таким чином для мешканців Малих Фільварків церковне життя стане доступнішим і ближчим.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336