Пошук по сайту

У третій день Євхаристійного тижня Церква молилася за сім'ї

3 червня 2012 року Правлячий архиєрей Михаїл Колтун, в часі Архиєрейської літургії у с. Бабичі Радехівського деканату, запросив присутні подружжя із дітьми до спільної молитви за українську християнську родину, адже згідно плану проведення Євхаристійного тижня у парафіях УГКЦ в Україні у цей день заносимо свої особливі молитви за благословення сімей.

Молитва відбулася після читання Святого Євангелія, коли вірні зачитували певні частини молитви. Проповідь Архиєрея була присвячена потребі духовного пробудження родини через побожну участь батьків та дітей у недільних та святкових Святих Літургіях, часте прийняття Пресвятої Євхаристії, спільну молитву у домівках з читанням Св. Письма, катехитичне навчання, прощ до відпустових місць.

Після закінчення Св. Літургії Владика звернув увагу всіх присутніх на Пастирський лист Блаженнішого Святослава до духовенства, монашества і усіх вірних Української Греко-Католицької Церкви «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», яке у день Святої П’ятидесятниці роздавалося у всіх парафіях УГКЦ в Україні.

Варто зазначити слова Глави УГКЦ якими він у цьому пастирському листі заохочує вірних до частої участі у Святих Таїнствах: «Члени живої парафії беруть живу участь у Святих Таїнствах, регулярно, по змозі навіть щодня, збираються на Богослужіння, щоб прославити Небесного Отця, щоби часто сповідатися і приймати Святе Причастя. У живій парафії прицерковні організації поєднують свою діяльність з молитвою, черпаючи з неї силу і натхнення. Не менш важливою є також наша приватна молитва – особиста і родинна, яка слугує продовженням церковної літургійної молитви. Наші парафії, а в них наші сім’ї мають знову стати школою молитви для всіх вірних».

У багатьох храмах священики долучили особливе прохання за скріплення Святим Духом парафіяльних спільнот, зокрема християнських родин, в яких би зростали гідно виховані діти, а також після Святої Літургії душпастирі уділили благословення родинам окропленням свяченою водою.

У деяких парафіях за традицією відбулися процесійні ходи із благословенням родин біля їх помешкань. Вірні, зокрема молодь, мали змогу переглянути телепрограми «Світло життя» про Святі Таїнства Сповіді та Євхаристії.

Повідомили в єпархіальній Катехитичній комісії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336