Пошук по сайту

Правлячий архиєрей очолив Відпуст у Підкамені

2 липня 2012 року відбулася проща до Підкамінського монастиря з нагоди Відпусту, який святкують з давніх часів у честь ікони Підкамінської Богородиці.

У цей день, прочани зійшлися на Архиєрейську Божествену Літургію, яку очолив владика Михаїл Колтун. У Святій Літургії співслужили єрм. Теодор, ігумен Свято-Успенської Унівської лаври, ігумен монастиря о. Андрій, отець-декан Михайло та інші отці та ієромонахи, що прибули на прощу.

Монастир «Походження дерева хреста Господнього» - це колишня домініканська обитель, видатна пам’ятка архітектури 17-18 ст. Нажаль до наших днів дійшла ця святиня у дуже зруйнованому стані, тому зараз потрібні колосальні зусилля для її відновлення. У своєму зверненні владика Михаїл закликав: «щоб ми, які успадкували цю руїну, могли нашими зусиллями відновити духовне життя у нашому народі». «Хтось віддавав своє життя захищаючи Церкву, а ми складаючи молитви, пожертви і всі свої старання, маємо розвивати християнське життя», - підсумував єпископ.

Після Літургії прочани приступили до мирування. Відтак архиєрей, духовенство та вірні помолилися перед чудотворною іконою Матері Божої Підкамінської.

Повідомив Роман Возняк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336