Пошук по сайту

До ювілею 250-ліття оновлено храм у Сільці

7 липня 2012 року в с. Сілець Червоноградського деканату відбулося урочисте богослужіння з нагоди 250-річчя побудови храму Собору Пресвятої Богородиці. До ювілею святиню оновили: оббили дерев’яною вагонкою, встановили новий дах, упорядкували прилежну територію.

Єпископ Михаїл Колтун у співслужінні 30 священнослужителів очолив Божественну літургію та уділив дияконські свячення Роману Возняку, вихідцю із м. Червоноград, ліцензіату морального богослов’я.

Звертаючись до присутніх владика Михаїл зазначив: «Серце радує, що вас сьогодні так багато зібралося, щоб вшанувати свій храм, себе, один одного, щоб віддати гідну шану, подяку, звеличення нашому св. Івану Хрестителю, якого Різдво ми сьогодні святкуємо. День Різдва Івана Хрестителя є Богом вказаний як щось особливе стається у світі. Це свято дає нам надію, щоб ми не зневірювалися у наших слабостях, неспроможностях, труднощах. Ніколи не здаваймося в хворобі. Завжди покладаймо надію на Господа».

о. Петро Якимець, настоятель парафії, так розповів про підготовку до ювілею: «Ми ждали цього дня, ми до нього готувалися. Ми багато трудилися, працювали і витрачалися. І сьогодні ми маємо, чим похвалитися. Маємо оновлену церкву, маємо церкву, яка нас сьогодні милує, яка дає нам відчуття, що ми велика християнська родина, що ми люди, які люблять свою церкву. За два роки ми багато зробили – укріпили берег, який почав усуватися. А потім ми перекрили церкву, оббили її – і це все завдяки вашим старанням. Ми не ходили з простягнутими руками, ми самі собі дали раду. І це свідчення про те, що ви є дійсно люди свідомі, люди твердої віри, що ви любите церкву».

Свято завершилося Чином освячення води та святковим концертом, під час якого місцеві хори співом прославляли велич і силу Божої благодаті, яка спомагає нас у житті.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336