Пошук по сайту

Розповсюджується «Заповіт» Патріарха Йосифа

Нещодавно вийшов друком «Заповіт» Патріарха Йосифа Сліпого, книга, яка згідно задуму єпископа Михаїла Колтуна, призначена для ознайомлення молодого покоління з життям Патріарха Йосифа.

Книжка розпочинається із Вступного слова єпархіального єпископа, відтак йде Пастирське послання Синоду єпископів з нагоди 120-літнього ювілею Патріарха Йосифа, Постанова Верховної Ради щодо відзначення на державному рівні цього ювілею та дати життя і діяльності Патріарха, які проілюстровані фотографіями. Текст «Заповіту» надруковано згідно оригіналу із копією підпису Смиренного Йосифа. На завершення опубліковано як відзначають ювілейний рік Патріарха Йосифа у Сокальсько-Жовківській єпархії. Мова йде про вшанування пам’яті Патріарха у Бродівському, Жовківському, Дублянському, Рава-Руському, Буському, Сокальському та Лопатинському деканатах, а також про паломництво дітей та молоді до крипти собору св. Юра у Львові, місця, де похований Патріарх Йосиф.

На титульній сторінці подано портрет Патріарха Йосифа, який розміщений на тлі червоного хреста, символу страждань Патріарха. По боках хреста зображені чотири головні святині нашої Церкви: Патріарший собор у Києві, Митрополичий собор у Львові, Катедральний собор у Сокалі та головний храм у Жовкві.

Книга розповсюджується у парафіях, а також роздається для шкільних та громадських бібліотек у всій єпархії.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336