Пошук по сайту

У Куликові відсвяткували 110-річчя церкви

У день храмового празника Успення Пресвятої Богородиці мешканці селища Куликів відзначили 110-ту річницю побудови церкви. Подячну Божественну Літургію очолив Преосвященний Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський, який вітаючи зі святом побажав парафіянам, щоб вони добре вивчили тропар і кондак празника, щоб вишили священичі ризи зі зображенням Успення Діви Марії та щоб у своїх домівках відновлювали давню традицію – почитання ікони Успення.

Проповідь виголосив о. Ярослав Царик із Бродів, голова мирянського руху. Розпочавши від свята Різдва Богородиці і завершивши розповіддю про празник Успення, проповідник поставив акценти на важливій ролі Пресвятої Богородиці у справі Відкуплення людського роду та її материнського заступництва.

о. Володимир Коткевич, настоятель храму, в урочистій промові наголосив, що присутність єпископа є знаковим для всієї парафії: «Для кожної людини церква є видимим знаком віри дідів і прадідів, які 110 років тому при вході до храму зустрічали архиєрея, щоб здійснити Чин освячення церкви. Так і сьогодні ми зустріли біля дверей храму єпископа, який подібно як колись прибув до нас, щоби дати нам благословення».

Після богослужіння єпископ та о. Володимир нагородили подячними грамотами усіх доброчинців цього святого храму. Відтак згадали попередніх священиків, зокрема о. Володимира Рудика, довголітнього пароха Куликова, якому буде встановлено пам’ятну дошку на стіні храму. Чималу подяку склали о. Богдану Савчуку, який на початку 90-х років підтримав громаду одностайно повернутися в лоно УГКЦ.

На завершення усім присутнім було роздано невеликі частини освяченого напередодні хліба, у пам'ять того, що Христос дає поживу всім, хто того потребує.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336