Пошук по сайту

У Рава-Руському деканаті перевіряли знання основ християнської віри

25 жовтня 2012 року при храмі св. Юрія у м. Рава-Руська відбувся інтелектуальний конкурс на знання основ християнської віри та історії Церкви. У змаганнях взяли участь учні парафіяльних Катехитичних шкіл Рава-Руського деканату.

Захід розпочався з молитви, яку провели учні, викладачі-катехити та директори Катехитичних шкіл разом зі священиками. Відтак отець-декан Богдан Мурований наголосив на важливості катехитичного виховання молодого покоління у Церкві та пояснив правила інтелектуального конкурсу.

Завдання складалося із тестів, які мали трирівневі запитання. Учнів опитувалося про знання Святого Письма, Катехизму, історії Церкви, зокрема про Патріарха Йосифа Сліпого. Конкурсанти були поділені на дві вікові групи: 10 – 13 років і 14 – 17 років.

З кожної групи юнаки та дівчата, які набрали найбільшу кількість балів візьмуть участь в брейн-рингу єпархіального значення, який пройде у Червонограді. Зі складу переможців утворено дві команди «діти світла» і «голуб миру», які отримали емблеми та візуальні відзнаки своїх команд для представлення у наступних змаганнях. Оцінювала відповіді учнів комісія викладачів-катехитів та священиків.

На завершення отець-декан презентував учням книгу Сокальсько-Жовківської єпархії «Заповіт Патріарха», яку подарував кожному учаснику змагань. Також для поглиблення вивчення основ християнської віри були роздані молитовники із катехизмовою частиною.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336