Пошук по сайту

У Тудорковичах молилися за сиріт та вітали місцевого священика

11 листопада 2012 року Архиєрейська Літургія служилась у храмі Різдва Пресвятої Богородиці села Тудорковичі Сокальського деканату. Цього дня парафіяни та гості вітали отця-настоятеля Степана Ділая з десятою річницею священичих свячень.

Під час «прохальної» єктенії протодиякон виголосив молитви за дітей-сиріт, а наприкінці богослужіння отець-декан Петро Звір проказав спеціально приготовлену молитву, щоб Господь поблагословив усіх сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Перед Архиєрейською Літургією владика Михаїл Колтун уділив піддияконські свячення семінаристові Івану Венгрину.

У проповіді архипастир говорив про роль окремих осіб таких як о. Маркіян Шашкевич і його «запал, який став для України значимим», про Патріарха Йосифа і його багатолітні страждання, про царського в’язня Митрополита Андрея Шептицького, які своїми особистими стараннями зберегли ідентичність нашої Церкви і народу. «Можливо хтось скаже: що може залежати від однієї людини? Дуже багато! – наголосив проповідник – Від кожного з Вас залежить дуже багато. Так як колись доля Церкви залежала від кожного, наприклад наших мучеників-єпископів, яких склонювали на службу режиму, але ні один не піддався» і завдяки цьому наша Церква існує зараз та розвивається», - зазначив архиєрей.

Вітаючи о. Степана Ділая з десятою річницею священичого служіння, єпископ Михаїл нагородив священика наперсним хрестом золотого кольору. Відтак парафіяльна молодь склала своєму священику поетичні привітання.

Цього ж дня парафія згадувала 75-ту річницю побудови храму та 560-ліття заснування села.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336