Пошук по сайту

150-ліття храму відзначили у Цеблові

18 листопада 2012 року в храмі свв. Косми і Дам’яна с. Цеблів Белзького деканату урочисто відзначили 150-ліття церкви та 20-річчя священства о. Василя Партики, настоятеля парафії.

14 листопада в Народному домі відбулася наукова конференція під назвою «Цеблів – духовний осередок Белзщини», під час якої було повідомлено про Постанову Кабінету Міністрів України згідно якої церква святих Косми і Дам’яна с. Цеблова внесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як об’єкт культурної спадщини національного значення.

15 – 17 листопада у парафії проходили реколекції на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», які виголошував о. Михайло Шевчишин, ЧНІ, місіонер із Тернополя.

У неділю на свято прибув єпархіальний єпископ Михаїл Колтун, який очолив Божественну Літургію та відвідав дитячий будинок сімейного типу, яким опікуються сестри Згромадження Святого Йосифа. Під час Літургії єпископ Михаїл рукоположив у сан священства протодиякона Ярослава Партику, а семінариста Івана Венгрина висвятив у диякони.

Під час духовного слова, владика Михаїл заохотив присутніх «мати християнський погляд, християнське розуміння світу та нашого життя». На питання «до чого ми є покликані», проповідник наголосив, що наше завдання «в своєму житті свідчити про Христа». Приклад потрібно брати з осіб, які віддано служили Богові та людям, і одним з них був о. Кирило Селецький, довголітній парох Цеблова, який заснував перші українські «захоронки» для опіки над дітьми.

У завершальному слові, о. Василь Партика подякував за можливість служити Божественну Літургію перед престолом, на якому приносив Безкровну Жертву Слуга Божий о. Кирило Селецький, а також, що саме в цьому історичному храмі, його син, протодиякон Ярослав, отримав священичі свячення.

Урочистість відбулася під супровід співу хору «Аскольд», який приїхав на свято з храму св. Миколая, що на Аскольдовій могилі в Києві.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336