Пошук по сайту

Єпископ Михаїл уділив Таїнства Хрещення і Миропомазання

27 листопада 2012 року єпархіальний єпископ Михаїл Колтун очолив Божественну Літургію та здійснив Таїнства Хрещення і Миропомазання у храмі св. Димитрія с. Замочок Жовківського деканату.

Таїнства входження у життя Церкви та прийняття дарів Святого Духа удостоївся новонароджений син о. Ярослава Малиша, настоятеля парафії с. Замочок і секретаря єпископа. Дитину, яка народилася в день храмового празника, назвали Дмитром.

У спільній молитві взяли участь духовенство із сусідніх парафій, працівники Єпархіального управління та чисельно присутні парафіяни.

Під час проповіді владика Михаїл говорив про Боже об’явлення у теперішній час і що «Господь хоче об’явитися у нашому житті». Головне, «щоб ми зацікавилися і повірили так, як наші попередники». Далі архиєрей розповів про одну з тем, яку обговорювали Східні Католицькі єпископи Європи. Християнська віра має зберігатися, її потрібно плекати. Національні культури зовсім не є перешкодою у виявленні своєї віри, а навпаки «вони лише доповняють її, щоби віра в Ісуса Христа, в його Об’явлення жила в кожному вірному», - наголосив архипастир.

На завершення спільного богослужіння, о. Ярослав Малиш подякував усім, що у будній день прийшли до храму, щоб розділити з його сім’єю радість прийняття до Церкви Христової новонародженого Дмитра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336