Пошук по сайту

Оновлено храм у Великому Дорошеві

8 січня 2013 року, в день храмового празника Собору Пресвятої Богородиці в с. Великий Дорошів Дублянського деканату, єпархіальний єпископ Михаїл Колтун, настоятель парафії о. Євген Прокіп та священики із сусідніх парафій освятили оновлений храм.

Під час Божественної Літургії архиєрей наголосив, що свято Собору – «це повнота Бога, людей і Пресвятої Богородиці. Вона як Матір слугує нам, народжує нам Бога, відкриває Його. Вона нам служить своїми ласками, своєю необмеженою любов’ю. Навіть тоді коли ми забуваємо про християнське життя, вона про нас пам’ятає і плід її життя приносить до нас. Вона чуває над нами…». Відтак єпископ побажав примножувати свою віру так як мудреці та пастирі, щоб прийняти в своє життя Ісуса Христа.

На завершення богослужіння єпископ прочитав молитви та освятив ззовні оновлений храм.

Вітаючи всіх із празником, о. Євген Прокіп, продекламував власний вірш, в якому возвеличив Божий храм такими словами: «Це душ окраса, Христова велич, священная краса. До неї йдуть у Дорошів всі люди і їх зустрічає Матінка Свята. Молитвою зігріти хоче всюди. Окраса душ і радосте моя. Тут Вифлеєм і тут Голгофа. Тут Назарет і тут є теж Єгипет, тут Діва Марія народжує Христа».

Тим, хто долучився до оновлення святині, від імені Сокальсько-Жовківської єпархії, були вручені подячні грамоти.

Про цю подію також повідомили у Львівських новинах онлайн.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336