Пошук по сайту

Жива шопка у Великих Мостах

8 січня 2013 року у містечку Великі Мости відбулося цікаве дійство, приурочене Різдву Господньому. На головній площі міста, з ініціативи Галини Микули та Марічки Юськів, створено живу шопку з вертепним дійством та колядою.

Особливістю було те, що у Різдвяному дійстві брала участь молодь міста - ініціативні і небайдужі люди, які своєю участю допомогли мешканцям ще раз збагнути Різдвяну містерією народження Бога.

У здійсненні цього плану неабияку допомогу надав художній керівник дому «Просвіта» Михайло Федик. Цілий місяць хлопці і дівчата щотижнево збиралися і проводили репетиції колядок і вертепу. І недарма, адже 8 січня зібралася велика кількість дорослих та діточок, які уважно спостерігали за всім, що відбувалося перед ними.

Ведучими дійства були Галина Микула та Любомир Наганчук, які поміж колядками розповідали усім про давні традиції українського Різдва, про важливість цього свята для кожного християнина. Тому саме вертеп і розпочав це святкування, а продовжила його коляда молоді і в ансамблі, і в дуетах, тріо, а мешканці активно підтримали їх у цьому.

Досвід організації дійства показав, що всі ми потребуємо згуртовуватися, а саме у час, коли не мають значення ні віросповідання, ні політичні переконання, ані будь-що інше, окрім того, що народилося Маленьке Дитя - Божий Син заради спасіння кожної людської душі.

Повідомила Марія Юськів

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336