Пошук по сайту

Свято коляди у Підкамінському деканаті

Уже вчетверте в містечку Підкамінь Бродівського району проведено деканальне свято коляди, яке цього року мало назву: «Возвеселімся всі разом нині».

13 січня 2013 року в Народному домі селища зібралося багато учасників і глядачів. Розпочали свято учні та викладачі Підкамінської школи мистецтв, які своєю новорічною казкою та прекрасними різдвяними мелодіями створили справді святковий настрій. «Свято Різдва» - авторська пісня І. Семенюка та колядки учасників художньої самодіяльності проклали своєрідний місток до величної деканальної коляди.

Близько тридцяти колядок прозвучало у програмі, яку вели Л. Мірецька та І. Мартинюк. Це й академічні твори у виконанні хористів з села Нем’яча, Підкаменя, Накваші, і старовинні у виконанні парафіян сіл Лукаші, Тетильківці, Батьків, Вербівчик, Кутище, і нові авторські від М. Добрянського і його ансамблю із Суховолі. Особливо вдячно зустрічали присутні у залі вертепи з Яснищ та Літовищ, тріо-дівчаток із Пеняк та в’язанку колядок парафіян із Микитів, що перепліталися щирими віншуваннями.

З подячним словом усім учасникам Різдвяного дійства виступив отець-декан Михайло Бакай, а закінчилось четверте свято коляди у Підкамені многоліттям та спільною колядою.

Повідомив Андрій Данилюк

Про цю подію також повідомляє сайт Золочів.нет

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336