Пошук по сайту

Єпархіальний єпископ подякував богопосвяченим особам за служіння у Церкві

15 лютого 2013 року богопосвячені особи, які виконують своє служіння на теренах Сокальсько-Жовківської єпархії, зібралися разом з єпархіальним єпископом Михаїлом Колтуном на Божественну Літургію в храмі св. Юрія м. Червонограда.

У День богопосвятного життя, до представників чернечих спільнот – Згромадження сестер св. Йосифа, сестер Служебниць та отців Василіян – звернувся єпископ Михаїл та подякував їм за служіння у парафіях, школах, сиротинцях. Відтак архиєрей побажав ченцям і черницям, щоб «Господь поблагословив їх та надихав до служіння», щоб вони були «легенями Церкви, щоб організм церковний міг дихати, жити і розвиватися». Звертаючись до мирян, владика Михаїл закликав вірних підтримувати богопосвячених осіб, бо «вони несуть своє церковне служіння, яке ми у світі не можемо виконувати».

о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, ігумен монастиря у Червонограді, порівняв служіння богопосвячених осіб до запаленої свічки: «В житті монаха чи монахині є різні труднощі: є вітри, які намагаються загасити ту свічку, є дощ, але є також тиха і спокійна погода. Але завжди є так, що коли виходимо зі свічкою надвір, то щоби вітер не загасив її, то долонею бережемо це полум’я. Так Бог у нашому житті тримає свою руку над нами, щоби це полум’я ані вітри, ані дощі не загасили».

На завершення єпископ прочитав молитву на освячення свічок, а отець-ігумен окропив запалені світочі та боголюбивих вірних свяченою водою.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336